Live εικόνα από το 17ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Live εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά

Σταδιακά επιστρέφουν οι εκδρομείς στα αστικά κέντρα της χώρας από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι τουρίστες επανέρχονται σιγά-σιγά στους τόπους μόνιμης διαμονής τους, ωστόσο η επιστροφή στο κλεινόν άστυ αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς και να ολοκληρωθεί την Κυριακή του Θωμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελαφρώς αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα εισόδου και στο ύψος των σταθμών διοδίων (Αφιδνών κλπ.).

Προς το παρόν, χαμηλή είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, παρόλο που κατά το τριήμερο του Πάσχα σημειώθηκε αύξηση των ταξιδιωτών κατά περίπου 22% συγκριτικά με το περασμένο έτος. Ενδεικτικό είναι ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ακτοπλοϊκώς αναχώρησαν από την Αττική πάνω από 100.644 επιβάτες, ενώ οδικώς έφυγαν περισσότεροι από 285.600

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας

Ενισχυμένη είναι η παρουσία της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, σήμερα από τις 15.00 έως τις 22.00 και αύριο, Τρίτη, από τις 11:00 έως τις 21:00.

Από την Τροχαία συνιστάται στους οδηγούς των οχημάτων:

• να μην οδηγούν, όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό.
• να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες.
• να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους.
• να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κ.λπ.).
• να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα.
• να μη μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ανοικτής ακρόασης ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (Bluetooth).
• να αποφεύγουν την προσέγγιση του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού με Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά τις παραμονές των εορτών και να προτιμούν για τον σκοπό αυτό τα Μ.Μ.Μ., επειδή τις ημέρες αυτές παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο .
• μέσα στην πόλη, όπου η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, διότι παρατηρείται αύξηση των τροχαίων.
• να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Ακόμη, οι πεζοί θα πρέπει να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία όπου υπάρχουν διαβάσεις και, όπου δεν υπάρχουν αυτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης