Την πεποίθησή του ότι η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών είναι ικανή να  νικήσει οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί στο δρόμο της εξέφρασε με δηλώσεις του ένα από τα βασικά στελέχη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Μαντζάρης, περί ου ο λόγος, μιλώντας σήμερα στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ τόνισε ότι με την πρόκρισή του στους «8» της εν λόγω διοργάνωσης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τον πρώτο του στόχο, ενώ επισήμανε ότι η ομάδα του δεν έχει… ταβάνι.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Μαντζάρη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 Πόσο σας έχει επηρεάσει η κούραση και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας;

 

«Η κούραση είναι αρκετά μεγάλη και προσπαθούμε όσο χρόνο βρίσκουμε να ξεκουραζόμαστε. Ήταν μεγάλη η ταλαιπωρία με τα ταξίδια και τους αγώνες. Το καλό είναι ότι παρά το ότι είμαστε ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα, υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία. Έχουμε «βρεθεί» μέσα στο γήπεδο. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας πιστεύω ότι η διαφορά θα ήταν μεγάλη. Πρωταγωνιστούμε, παρά το γεγονός ότι είμαστε ομάδα της μιας εβδομάδας».

 

Οι στόχοι ποιοι είναι; Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

 

 «Η πορεία μας ως τώρα είναι θετική. Η παρουσία μας στην οκτάδα σημαίνει ότι ο πρώτος μας στόχος επιτεύχθηκε. Το τουρνουά για εμάς τώρα ξεκινάει ουσιαστικά. Κάθε παιχνίδι είναι ως τελικός. Πιστεύω πως με όποιον κι αν παίξουμε, αν είμαστε σοβαροί εμείς και συγκεντρωμένοι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι εξαρτάται από εμάς. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, να παίζουμε ο ένας για τον άλλον και να το πιστεύουμε. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι, μπορεί συνέχεια να εξελίσσεται και να βελτιώνεται».

 

 Η Ελλάδα είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν τόσους πολλούς παίκτες γεννημένους το ’90. Οι περισσότεροι έχετε έναν χρόνο ακόμη στις «μικρές» εθνικές.

 

 «Από φέτος βάζουμε στοιχεία και για του χρόνου. Είμαστε πολλοί 90άρηδες, έχουμε δικαίωμα συμμετοχής και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει του χρόνου. Η Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες είναι από τις υπερδυνάμεις στον κόσμο. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι καλό και φέτος, αλλά και του χρόνου».

 

Κατακτήσατε το χρυσό μετάλλιο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό, το ασημένιο φέτος στο Παγκόσμιο και διεκδικείτε για μία ακόμη φορά μια θέση στο βάθρο. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η πορεία;

 

 «Έχουμε καλομάθει λίγο στα μετάλλια και στους τελικούς. Δεν θα θέλαμε να χαλάσει αυτή η… συνταγή. Θα θέλαμε να βρεθούμε σε έναν ακόμη τελικό, να διεκδικήσουμε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα».

 

 Ο δρόμος για ένα ακόμη μετάλλιο περνάει από τον προημιτελικό με την Κροατία. Έχετε δει τον επόμενο αντίπαλό μας;

 

«Λίγο… Αλλά ξέρουμε ότι η Κροατία είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως είμαστε κι εμείς όμως. Είναι πολύ μπασκετική ομάδα, με πολύ ψηλά και δυνατά κορμιά και έχουν πλέον και την προσθήκη του Ντέλας. Έχει επίσης δεινούς σουτέρ. Βασίζονται στο περιφερειακό σουτ, αλλά μπορούν να απειλήσουν και κοντά στο καλάθι. Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη αν είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και «χτυπήσουμε» εκεί που πρέπει, στις αδυναμίες τους».

 

Στα δυνατά σημεία της Ελλάδας είναι και η έδρα.

 
«Ναι… Είναι από τα μεγάλα συν για εμάς. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Είναι κάτι που εμείς οι 90άρηδες το βιώσαμε και στον Πύργο πέρυσι. Και φέτος όμως δίνει βροντερό παρών, μας στηρίζει και πραγματικά νιώθεις πολύ καλά όταν στο δρόμο σου μιλάνε, σου ζητάνε αυτόγραφα, φωτογραφίες. Είναι το ευχάριστο στη… δουλειά αυτή αυτές οι επιτυχίες και αυτά που «κουβαλούν» μαζί τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης