Για κάποιους ανθρώπους η τραγωδία είναι απλώς ένα παιχνίδι ή έστω άλλη μία ευκαιρία για χαβαλέ χωρίς όρια.

Μία σκηνή από το βιντεοπαιχνίδι «The Boston Marathon 2013: Terror on the Streets» δείχνει το κοινό του μαραθωνίου να πανηγυρίζει, καθώς γίνονται οι εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού, και οι δρομείς γίνονται κυριολεκτικά κομματάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία εβδομάδα μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου τρεις θεατές σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και δεκάδες ακρωτηριάστηκαν, ένα βιντεοπαιχνίδι έκανε την εμφάνισή του. Υπεύθυνη για αυτό είναι η ομάδα «Lolokaust».

«Βαρεθήκατε να βλέπετε συνέχεια τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στην τηλεόραση; Ε, τώρα μπορείτε να το ζήσετε. Έγινε βιντεοπαιχνίδι» δηλώνουν οι «Lolokaust» σαν εισαγωγή του trailer του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρίσκεσαι στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, χάος επικρατεί και τώρα δίνεις μάχη για την επιβίωσή σου» αναφέρεται στο εγχειρίδιο οδηγιών.

Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο με έναν αρκετά παλιομοδίτικο τρόπο γραφικών, που θυμίζει τις επίπεδες πλατφόρμες τύπου GameBoy, όμως διαθέτει κάποιες λεπτομέρειες, όπως ανθρώπους με αναπηρικά καροτσάκια μεταξύ του κοινού και διάφορους υπόπτους με τσάντες πλάτης να περιφέρονται.

Οι δημιουργοί του επίμαχου video game επέλεξαν να μην αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα, αν και δεν είναι οι πρώτοι που κάνουν κάτι παρόμοιο. Το 2005, ο developer παιχνιδιών Ντάνι Λεντόν δημιούργησε και κυκλοφόρησε το «Super Columbine Massacre RPG», στο οποίο οι παίκτες παίρνουν τους ρόλους των δύο μακελάρηδων του ομώνυμου σχολείου, με σκοπό να ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους επιτυχημένα.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης