Παρ 24 Ιουλίου Λόφος Σάνης, 21:30

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός Yaron Herman ξεκίνησε με το όνειρο να γίνει μπασκετμπολίστας, ένας τραυματισμός όμως ήταν μάλλον λυτρωτικός για το –πραγματικό– ταλέντο του. Έτσι, στα 16 του χρόνια πήρε για πρώτη φορά μαθήματα πιάνου, με δάσκαλο τον Opher Brayer, διάσημο για τη βασισμένη στη φιλοσοφία, τα μαθηματικά και την ψυχολογία μέθοδό του. Η πρόοδός του ήταν ταχύτατη και οι αίθουσες συναυλιών της πατρίδας του άνοιξαν γρήγορα γι’ αυτόν.

Δεύτερη καθοριστική στιγμή, η συνεργασία του με ένα μουσικό σχήμα στο Παρίσι ενώ επέστρεφε στο Ισραήλ από τη Βοστώνη. Μέσα σε λίγο καιρό, μόνιμος κάτοικος του Παρισιού πλέον, ηχογραφούσε το πρώτο του CD και η διεθνής καριέρα του απογειωνόταν. Στα 21 του ανέπτυξε μια θεωρία μουσικού αυτοσχεδιασμού αποκαλούμενη «πραγματική – χρονική σύνθεση» με την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σειρά διαλέξεων στη Σορβόννη, εμφανίστηκε σε συναυλίες και σημαντικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ ήταν ο πρώτος τζαζ πιανίστας που έπαιξε στην απαγορευμένη πόλη στο Πεκίνο.
 
Στο Sani Festival έρχεται με πληθώρα βραβείων στο ενεργητικό του, όπως αυτό του καλύτερου instrumentalist στο Victoires du Jazz, ιδιαίτερη δημοτικότητα και εκθαμβωτική καριέρα παρά το νεαρό της ηλικίας του – γεννήθηκε το 1981. Πιο ειλικρινά από όλες τις διακρίσεις του, όμως, μιλάει η μουσική του. Στα πλήκτρα του διακρίνονται απόηχοι από Brad Mehldau και Ethan Iverson, καθώς διασχίζει την κλασική μουσική αλλά και σύγχρονα ποπ και ροκ τραγούδια, αποτυπώνοντας μια μοντέρνα, πανοραμική αισθητική για το πιάνο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Yaron Herman

Πιάνο / Piano

Simon Tailleu

Κοντραμπάσο / Double Bass

Cedrick Bec

Ντραμς / Drums

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης