Η εταιρεία Sony, τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στην εικόνα προς τους καταναλωτές, με ποικιλία δύσκολων σημείων να έχουν στιγματίσει την πορεία της. Μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των προβληματικών σημείων, η εταιρεία έχει εισέλθει σε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού, σε επίπεδο υψηλών στελεχών, κάθετης και κυρίως οριζόντιας αναδιοργάνωσης.

Εντούτοις, η τεχνολογική ταυτότητα που χαρακτήριζε τη Sony εξακολουθεί να υφίσταται, κρίνοντας από τις παρουσιάσεις διάφορων «concept» συσκευών σε εκθέσεις τεχνολογίας, παράλληλα με την ένδειξη κατά την οποία μέσα στους επόμενους μήνες θα λανσαριστούν νέα μοντέλα υβριδικών υπολογιστών – ταμπλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του έτους, συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου, είχαμε αναφερθεί στις εντυπωσιακές παρουσίες συσκευών / gadget που είχε επιδείξει η Sony στην έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2012 – μια «εξωτική» πρόταση ταμπλέτας και πληκτρολογίου από εύκαμπτα υλικά που «μεταμορφώνονται» και μια ξεχωριστή υβριδική ταμπλέτα, κάτι μεταξύ φορητού υπολογιστή και ταμπλέτας σε μια ενιαία λύση (περισσότερες πληροφορίες: http://www.zougla.gr/technology/article/sony-vaio-hybrid-ke-slate-prototipes-maties-pros-to-melon-ton-foriton-siskevon).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται κατά τους ισχυρισμούς της ιστοσελίδας «pocketnow.com» για την εγκυρότητα της πηγής του, η υβριδική ταμπλέτα θα δει το «φως της δημοσιότητας» και φέρει το όνομα (τουλάχιστον προς το παρόν) «Sony VAIO Duo 11». Δυστυχώς, οι πληροφορίες που διέρρευσαν περιορίζονται μόνο στις φωτογραφίες της συσκευής, πέραν της ύπαρξης οπίσθιου φωτισμού στο πληκτρολόγιο.

Κατά τα υπόλοιπα, η υβριδική ταμπλέτα-netbook έχει σχεδόν την ίδια μορφή με αυτή που πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές του Γενάρη του 2012 – ήτοι μια ταμπλέτα με Windows 8 (άγνωστο αν θα είναι η έκδοση RT ή Pro), η οποία χρησιμοποιείται ως μια κανονική ταμπλέτα αφής από τον χρήστη, μέχρι τη στιγμή που θα σύρει / ξεδιπλώσει την ιδιόμορφη κατασκευή, ώστε να αποκαλυφθεί το κρυμμένο πληκτρολόγιο.

Τότε, η ταμπλέτα μετατρέπεται ουσιαστικά σε φορητό υπολογιστή, ενώ μάλιστα προσφέρεται και μια γραφίδα / στυλό, για επιπλέον ακρίβεια, λεπτομέρεια στον χειρισμό αλλά και απευθείας αναγνώριση γραφής επί της οθόνης.

Ωραία θα ήταν να είχε διαρρεύσει και μια υποτιθέμενη τιμή ή έστω ένα φάσμα υποτιθέμενης τιμολόγησης, όπως βέβαια και το χρονικό πλαίσιο που θα διατεθεί η υβριδική ταμπλέτα-netbook με την ονομασία Sony VAIO Duo 11, αλλά τέτοιες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές. Εμείς, από τη μεριάς μας πάντως, κρίνουμε πως, αν θέλει η Sony να δώσει νόημα ύπαρξης στη νέα υβριδική της ταμπλέτα-netbook, θα πρέπει να τη διαθέσει στη λιανική, κοντά στην έλευση των Windows 8 σε ενάμιση μήνα περίπου (Οκτώβριος 2012) ή το αργότερο έως την εορταστική χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://pocketnow.com/2012/08/27/exclusive-sony-vaio-duo-11-leak/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης