Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η Ένωση έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Βάργκας (6’) και Μπαρμπόσα (59’).

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και προηγήθηκε πολύ νωρίς. Ο Γιόχανσον που πραγματοποίησε ακόμα μία καλή εμφάνιση με την φανέλα της Ένωσης είδε στο 6’ τον Βάργκας, ο οποίος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ και όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορροπούσε το παιχνίδι και στο 12’ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Μανιάς με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ. Πάντως η ΑΕΚ, πέντε λεπτά μετά, θα μπορούσε να σκοράρει εκ νέου σε μία φάση που τρεις ποδοσφαιριστές της δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Βελλίδη. Αρχικά ο Βάργκας σούταρε πάνω στον κίπερ των γηπεδούχων, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γιόχανσον με προβολή είδε και πάλι τον Βελλίδη να αποκρούει. Στη συνεχεία ο Αραβίδης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ενώ το δεύτερο σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ!

Στο 38’ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι. Ο Ακόστα σέντραρε από τα αριστερά και ο Γκάλο άπλωσε το χέρι του, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Παπαδόπουλος να δείξει τη βούλα του πέναλτι. Ο Τσουκαλάς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ανέστης έπεσε στην δεξιά γωνία του και απέκρουσε κρατώντας το προβάδισμα υπέρ της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2-0 για την Ένωση, το οποίο της χάρισε και τη νίκη διαμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος. Στο 59’ ο Γκάλο σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπαρμπόσα με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη!

Λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης ο Μανιάς αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο με τον ΠΑΣ να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Πετράκης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-2 (Novasports 2)

Γκολ: 6′ Βάργκας, 59′ Μπαρμπόσα

Κίτρινες κάρτες: Λίλα, Τσουκαλάς – Σοϊλέδης, Σιμόες, Μάνταλος

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Γιάκος (70′ Ηλιάδης), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (46′ Κοζορώνης), Ακόστα, Μιχαήλ, Ίλιτς, Λίλα (62′ Ναδάλες), Σκόνδρας

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ):
Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες (89′ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67′ Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Βάργκας (46′ Τζεμπούρ), Αραβίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης