«Ραντεβού» με την ιστορία της έχει απόψε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» θα φιλοξενήσει τη Βίντι στις 22.00 (COSMOTE Sport 1) στο ΟΑΚΑ, με στόχο να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2006.

Η ομάδα του Ουζουνίδη, η οποία πριν μία εβδομάδα στη Βουδαπέστη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση (νίκησε 2-1), καλείται μπροστά σε περίπου 40.000 φίλους της να ολοκληρώσει την πολύ καλή της πορεία στα προκριματικά της διοργάνωσης (πριν τη Βίντι απέκλεισε τη Σέλτικ), προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φυσικό, το αποψινό ματς είναι άκρως σημαντικό για τον «δικέφαλο», καθώς, εκτός από τη διεθνή καταξίωση, που θα ζήσει η ελληνική ομάδα με την επιστροφή της στα… αστέρια, η πρόκριση στους ομίλους θα αποφέρει 20 εκατ. ευρώ έσοδα στα ταμεία του συλλόγου.

Άπαντες στην «Ένωση», γνωρίζουν, ότι παρά το «διπλό» στη Βουδαπέστη, ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα και αυτό άλλωστε δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μας εγγυάται κανείς την πρόκριση επειδή νικήσαμε στο πρώτο ματς. Δεν υπάρχει καθόλου στο μυαλό μας ο εφησυχασμός και η χαλάρωση. Αυτή πρέπει να είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε χαλαρά. Τα παιδιά θα δώσουν το 100% και παρότι κερδίσαμε το πρώτο ματς κάναμε αρκετά λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να μπει στο μυαλό όλων μας ότι δεν έχει τελειώσει κάτι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός, οποίος ξέρει καλά πως οι πρωταθλητές Ουγγαρίας, πατά την ήττα του πρώτου αγώνα θα προσπαθήσουν να κάνουν την ανατροπή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Εβρίτης προπονητής στο αποψινό ματς με τη Βίντι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Τσιγκρίνσκι, τους τραυματίες Μπογέ, Γκάλο και Αλμπάνη, καθώς και τον τιμωρημένο Μπακασέτα.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα της Ένωσης ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολποστ, ο Μπακάκης θα βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουλτ στο αριστερό, με τους Οικονόμου και Λαμπρόπουλο να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ.

Στα χαφ θα βρίσκονται οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, ενώ δεδομένο είναι πως θα παίξουν βασικοί οι Λιβάγια, Μάνταλος και Κλωναρίδης.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο θέλει τον Πόνσε να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, τον Λιβάγια πίσω του και τους Κλωναρίδη και Μάνταλο να αγωνίζεται ως ακραίοι.

Το δεύτερο είναι ο Αργεντινός φορ να μείνει στον πάγκο, να παίξει ο Λόπες ως αριστερό εξτρέμ και ο Μάνταλος με τον Κλωναρίδη να καλύψουν τις θέσεις του παίκτη πίσω από τον φορ και του άλλου ακραίου.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται επίσης και οι: Τσιντώτας, Τσόσιτς, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Άλεφ, Μπότος, Γιούσης και Γιακουμάκης (από την 20άδα δύο παίκτες θα «κοπούν» για να προκύψει η αποστολή).

Στον αντίποδα η πιθανότερη ενδεκάδα της Βίντι είναι η εξής: Κόβατσικ-Γιούχαζ, Βινίσιους, Φιόλα, Στοπίρα-Χάτζιτς, Κόβακς, Νεγκό, Νικόλοφ-Σέποβιτς-Λάζοβιτς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο μουντιαλικός Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης