Την ευκαιρία να αποσπαστεί επτά βαθμούς από τον Ολυμπιακό απώλεσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League γνώρισε βαριά ήττα από την Ξάνθη στα «Πηγάδια» με 4-2. Πρωταγωνιστής για τους ακρίτες ήταν ο Παντελής Καπετάνος που σκόραρε στο 6’ και το 88’, ενώ δίχτυα βρήκαν επίσης οι Λουσέρο (47’) και Σίλβα Κλέιτον (77’). Τα γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Αθανασιάδης (38’) και Μακ (82’).

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη αιφνιδίασε τον «Δικέφαλο του Βορρά» και έβαλε… φωτιά από νωρίς στον αγώνα, καθώς προηγήθηκε! Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καπετάνος έφυγε στην πλάτη του Τζιόλη και πρόλαβε τον Γλύκο, πετυχαίνοντας το 1-0.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Κάτσε στο 15’ επιχείρησε ένα σουτ, ενώ η επόμενη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στο 29’ με τον Τζανδάρη να μην βρίσκει τον δρόμο για την εστία. Τελικά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έφτασε στην ισοφάριση στο 38ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από το τακουνάκι του Γκολάσα. Η μπάλα έφτασε στον Κίτσιου, ο οποίος βρήκε τον Αθανασιάδη που πλάσαρε και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη αιφνιδίασε εκ νέου τον ΠΑΟΚ, αφού δύο λεπτά μετά την σέντρα πέτυχε το 2-1. Η μπάλα έφτασε στον Λουσέρο μετά από διεκδίκηση του Καπετανού με τον Παπαδόπουλο και εκείνος με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γλύκο και σκόραρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει ξανά, όμως η Ξάνθη ήταν εκείνη που πέτυχε τρίτο γκολ. Στο 77’ ο Σολτάνι βρήκε τον Κλέιτον, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με πολύ όμορφο πλασέ πέτυχε το 3-1 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η αντίδραση του «Δικεφάλου» ήρθε στο 82′, όταν σε μία φάση μέσα στην περιοχή η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μακ, που σούταρε από κοντά και μείωσε σε 3-2. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η Ξάνθη απώλεσε σημαντική ευκαιρία στο 87′, όταν ο Καπετάνος με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. Τελικά ο φορ της Ξάνθης στο επόμενο τετ-α-τετ που του παρουσιάστηκε νίκησε τον Γλύκο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 4-2 (Novasports 2)

Γκολ: 6′, 88′ Καπετάνος, 47′ Λουσέρο, 77′ Κλέιτον – 38′ Αθανασιάδης, 82′ Μακ

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας, Μπέρτος, Σολτάνι, Παπαστεριανός, Καρυπίδης – Κάτσε, Παπαδόπουλος

Κόκκινες κάρτες:

Ξάνθη (Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπέρτος, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46′ Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (80′ Μπαξεβανίδης), Γούτας, Καπετάνος (90′ Ομπόντο), Καρυπίδης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης):
Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (57′ Μακ), Γκολάσα, Τζανδάρης (80′ Μάρτνες), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (57′ Σαλπιγγίδης), Περέιρα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης