Ουδέποτε αμφέβαλε πως η ΤΣΣΚΑ θα φτάσει στο Final Four ο Μίλος Τεόντοσιτς, έστω κι αν η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού ήρθε πιο καθυστερημένα από όσο πίστευε.

«Είμαι χαρούμενος που πάμε σε ένα ακόμη Final Four. Δεν ξέρω γιατί η ομάδα μας δεν έπαιξε τόσο καλά όπως σήμερα στην Αθήνα. Πίστευα πως θα παίρναμε εκεί την πρόκριση. Και δεν νομίζω να οφείλεται αυτό στη δική μου απουσία, γιατί έλειπα και από τα πρώτα παιχνίδια στη Μόσχα και τα πήγε μια χαρά. Όμως ήμουν σίγουρος πως στο πέμπτο ματς θα ήμασταν εμείς οι νικητές, όπως κι έγινε», δήλωσε ο Σέρβος γκαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εύσημα στους συμπαίκτες του απένειμε ο Βίκτορ Χριάπα μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στο Final Four.

«Δείξαμε δύναμη και χαρακτήρα για να πάρουμε την πρόκριση στο Final Four. Όλοι οι παίκτες έδειξαν αποφασιστικότητα και συγκέντρωση σε όλο το ματς. Ακόμη και στο τέλος που τα πάντα είχαν κριθεί, κανείς δεν χαλάρωσε. Πήραμε μία γρήγορη διαφορά και κερδίσαμε εύκολα. Διορθώσαμε το λάθος που κάναμε στα παιχνίδια της Αθήνας», δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας.

Η πίεση της ΤΣΣΚΑ μετά το 2-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν αφόρητη, αλλά ο Αντρέι Βοροντσέβιτς μπορεί πλέον να ανασάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντλήσαμε δύναμη από την κατανόηση ότι σε αυτό το ματς κρίνονταν οι κόποι όλοι της χρονιάς. Θέλαμε πολύ τη νίκη, ο κόσμος ήταν εξαιρετικός και τα καταφέραμε με μεγάλη διαφορά. Από την αρχή της σειράς ξέραμε ότι είχαμε πλεονέκτημα κάτω από το καλάθι κι αυτή τη φορά το εκμεταλλευτήκαμε, με τον Κάουν να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και τον Κρστιτς να δίνει σημαντικές βοήθειες. Πλέον μπορούμε να ξεχάσουμε αυτή τη σειρά. Μας έφυγε ένα βάρος και τώρα μπορούμε να ανασάνουμε», τόνισε ο Ρώσος φόργουορντ.

Στους παράγοντες που ώθησαν την ΤΣΣΚΑ και την οδήγησαν στην νίκη επί του Παναθηναϊκού και μαζί στην πρόκριση στο Final 4 της Euroleague αναφέρθηκε ο Σάσα Κάουν. Ο σέντερ της ρωσικής ομάδας εξήγησε ότι η επιστροφή του τραυματία Μίλος Τεόντοσιτς στο παρκέ και οι φίλαθλοι της ομάδας έκαναν τη διαφορά.

«Δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο. Παλέψαμε μαζί με τους συμπαίκτες μου ως ομάδα. Η επιστροφή του Τεόντοσιτς έπαιξε ρόλο στη νίκη. Προσέδωσε ενέργεια και αναπτέρωσε το ηθικό μας. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ήταν το πρώτο του ματς μετά τον τραυματισμό του έκανε τα πάντα σωστά, δεν εκβίασε καταστάσεις, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες για ανοικτά σουτ. Έπαιξε αποτελεσματικά. Ελπίζουμε πως μέχρι το Final 4 θα έχει το χρόνο να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν αγωνιστικά πριν τον τραυματισμό του. Ο Μίλος είναι πολύ σημαντικό για εμάς στο Μιλάνο», είπε και πρόσθεσε για το πέμπτο ματς:

«Όταν είσαι ισόπαλος 2-2 στη σειρά ξέρεις πως θα είναι δύσκολο. Είναι υπέροχο που οι φίλαθλοι μας μας στήριξαν, μας βοήθησαν πολύ να διαχειριστούμε την πίεση και μας έδωσαν δύναμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης