Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.10 στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός εντοπίζεται 84 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι Ηρακλείου, 143 νότια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και 482 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ.

Πλούσια μετασεισμική ακολουθία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο κ. Γεράσιμο Χουλιάρα ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για «πλούσια μετασεισμική ακολουθία, η οποία όπως εξελίσσεται είναι ομαλή, ενώ είναι ένας καλός τρόπος να εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια του ελλαδικού χώρου» ενώ πρόσθεσε πως το φαινόμενο παρακολουθείται.


(Επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός υπολογίζεται 6,2 R.

Μέχρι αυτήν την ώρα (19.52) έχουν σημειωθεί τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις της τάξεως των 2,3-4,3 R.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΓΟΥΛΑ:


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Γαύδο


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο Λασίθι

Μέσα από το Παρατηρητήριο Σεισμών του zougla.gr μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο, ενώ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τη σεισμική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης