Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το συμβούλιο συγκαλείται για τις 10.00 το πρωί, με μοναδικό απόντα τον γγ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετ α τετ Τσίπρα-Παυλόπουλου

«Δώσαμε ένα παράδειγμα Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Στόχος μας τώρα είναι «να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ομοψυχία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ένας ακόμη στόχος είναι να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα με τις διαπραγματεύσεις που έχουμε με τους εταίρους μας, να αποδείξουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον ΠτΔ το δημοψήφισμα νομιμοποιεί την κυβέρνηση με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο να διαπραγματευθεί και να διεκδικήσει μια συμφωνία με γνώμονα τις ευρωπαικές αρχές.

«Το μήνυμα είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση» πρόσθεσε και ανέφερε πως το αίτημα του κ. Τσίπρα αφορά στο να σταλεί ένα μήνυμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης