Σπόντες, υπονοούμενα αλλά και μηνύματα είχε το μεσημεριανό «μενού» στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μπορεί και οι δύο να ήταν χαμογελαστοί (σ.σ.: γιατί οι δηλώσεις καταγράφονταν από τις τηλεοπτικές κάμερες), αλλά έσταζαν φαρμάκι. Μετά τις πρώτες κουβέντες σε ανθρώπινο επίπεδο, όπου και οι δύο ρώτησαν λεπτομέρειες για τα παιδιά τους και τις σπουδές τους, άρχισαν οι αιχμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πώς πάτε;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας την κα Γεννηματά. «Πάμε πολύ καλά, κάνουμε πολλή δουλειά για το συνέδριο, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι. Διψάει ο κόσμος να μιλήσει και, επειδή έχουμε προβάλει το σχέδιο “Ελλάδα”, έχουν όλοι αγωνία (πολίτες, δήμαρχοι, φορείς) για το πώς θα πάρει μπρος…» απάντησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, συμπληρώνοντας: «Θα μας πεις σήμερα, αν και συναντιόμαστε κατόπιν εορτής…».

Ο πρωθυπουργός, αφού ρώτησε για το συνέδριο της ΔΗΣΥ, υποστήριξε ότι τώρα η χώρα -ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές των κομμάτων στο πώς βλέπουν τη συμφωνία, έχει χρόνο, έχει ανάσα να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα.

«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτήν την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας, είναι καλό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στον λαιμό μάς την έχεις βάλει. Οπότε…» ήταν η απάντηση της κας Γεννηματά, για να πάρει εκ νέου τον λόγο ο πρωθυπουργός σημειώνοντας:

«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Σε έναν χρόνο θα σας βγάλω και θα σε πάρω μαζί με τον Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια.

«Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια» του είπε η κα Γεννηματά.

«Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο δρόμος εξόδου από την κρίση» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και πάλι στο συνέδριο της Κεντροαριστεράς, με τον πρωθυπουργό να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραβρεθεί, ανάλογα με το πρόγραμμά του.

«Θα έρθεις;» ακούστηκε να λέει έκπληκτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα δω ανάλογα με το πρόγραμμά μου» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Άμεση απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στο Twitter

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μέσω Τwitter απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: «Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!».

Φώφη Γεννηματά - Αλέξης Τσίπρας

Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης