«Η απόρριψη της λογικής των εμπροσθοβαρών μέτρων θα μας κοστίσει σε πολύ περισσότερες μονάδες ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, απ’ ό,τι έχει φανεί μέχρι τώρα από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών», δηλώνει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Υποστηρίζει πως με τη διαχείριση της η κυβέρνηση «λειτούργησε ως επιταχυντής της επερχόμενης κρίσης» και πως «αν δεν υπάρξει μια τολμηρή, ριζοσπαστική πολιτική παρέμβαση στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας, με μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τότε η ύφεση, δυστυχώς, θα μας εκπλήξει όλους με το μέγεθός της». Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε για το περιβάλλον είναι «ό,τι πιο επικίνδυνο έχει έρθει στην ελληνική Βουλή τα τελευταία χρόνια για το περιβάλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με νωπή λαϊκή εντολή, «ωστόσο, εάν επιβεβαιωθεί η κατάρρευση της οικονομίας και διαφανεί η παντελής ανικανότητά της να απαντήσει σε αυτή, τότε το θέμα των εκλογών θα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη» και «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για όλα». Ερωτηθείς αν είναι ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, λέει μεταξύ άλλων ότι «εάν εννοεί όσα από τα χείλη της προέδρου του έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, μπορεί, ενδεχομένως, να αποτελέσει έναν αξιόπιστο πολιτικό εταίρο, στο πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης που μπορεί να προκύψει στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες, ως γνωστόν, θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής». Τονίζει ότι «η προοπτική αυτή δεν αφορά μόνο το ΚΙΝΑΛ, αλλά το σύνολο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης