Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα πυροδοτήσει το σενάριο για άμεσο κλείσιμο της Βουλής από τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει στο Μέγαρο Μαξίμου να κλείσει τη Βουλή για καλοκαίρι από σήμερα κιόλας, ξεκινώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο από την Τετάρτη τα θερινά τμήματα της Βουλής. 

Με την κίνηση αυτή, εφόσον υλοποιηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να βάλει στα θερινά τμήματα τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα… αποκλεισμένη και ανήμπορη να δημιουργήσει νέα προσκόμματα στη συμφωνία που διατηρεί τη χώρα στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το ενδεχόμενο, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει στο κλείσιμο της Βουλής, πάνε πίσω τόσο η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και τα σενάρια για εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου και μετατίθενται πιθανότατα για μετά τον Οκτώβριο, που είναι προγραμματισμένη η πρώτη αξιολόγηση καθώς και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που απομακρύνει τη ψήφο εμπιστοσύνης και το σενάριο των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμηΣενάρια για παράταση των θερινών τμημάτων της Βουλής έως τον Οκτώβρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης