Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ συμμετείχαν 293 βουλευτές.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 152 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ καταψήφισαν 141 βουλευτές από Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, καθώς και οι Στάθης Παναγούλης και Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας (ασθενής), η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από τη Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης (απουσιάζει στις ΗΠΑ). Όλοι έστειλαν επιστολή με την ψήφο τους, η οποία δεν προσμετράται.
H ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας:
Νωρίτερα είχαμε τις τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα διχασμού της Ελληνικής Κοινωνίας επιλέγοντας τη στείρα πόλωση, επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τόσο για το Υπερταμείο με το οποίο, κατά την ίδια, παραδίδεται η Ελληνική περιουσία στον έλεγχο των δανειστών για 99 χρόνια, όσο και για το προσφυγικό.
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αλλά και για τα υπόλοιπα που έρχονται και στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάργηση των ελαφρύνσεων για τους νέους αγρότες και τους επαγγελματίες αλλά και στην κατάσταση στον χώρο της Υγείας με την υποχρηματοδότηση που υπάρχει.
«Το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει βαρίδι στα πόδια σας» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ανάλωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο ζήτημα της Attica Bank.
Ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης, νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός έχει τρεις επιλογές ή να τραβήξει τον Γολγοθά και να καταρρεύσει ή να γίνει τώρα οικουμενική κυβέρνηση ή να πάει σε εκλογές για να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ενημέρωση από τη πλευρά του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ότι, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, συμφωνήθηκε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση με την οποία να αποσαφηνίζεται τόσο στην αιτιολογική έκθεση όσο και στο άρθρο ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με αναφορά στο Σύνταγμα και στη νομολογία του ΣτΕ.
Αυτή η βελτίωση είχε ως αποτέλεσμα να άρουν τις επιφυλάξεις τους τόσο οι βουλευτές όσο και το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πρασίνων, για το άρθρο που αφορούσε την ένταξη στο Υπερταμείο των δύο επιχειρήσεων.