Για το ενδεχόμενο εκλογών, το «αντάρτικο» εντός του ΣΥΡΙΖΑ και το σενάριο επιστροφής στη δραχμή μίλησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να απαντήσει για το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα». Διερωτήθη πάντως: «Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;».

Σχετικά με όσους αντιδρούν ενδοκομματικά για τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φλαμπουράρης τους κάλεσε να «συνέλθουν».

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Φλαμπουράρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει «να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» τόνισε και ξεκαθάρισε πως υπάρχουν δύο επιλογές: «ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».

Σχετικά με τον πρωθυπουργό ανέφερε πως «μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη».

Όσον αφορά στο σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν συζητήθηκε μπροστά στον Τσίπρα το θέμα της δραχμής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης