Νέο γύρο συνομιλιών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο κ. Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να δήλωσε στους ευρωπαίους ηγέτες πως «η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο γαλλική πηγή, Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συζήτησαν τη δυνατότητα επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συνάντηση κλείστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυριανό κρίσιμο Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει στις 18.00 το απόγευμα.

Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε σε χθεσινή της τοποθέτηση ότι οποιαδήποτε λύση με την Αθήνα θα πρέπει να έχει βρεθεί πριν από το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το αυριανό Eurogroup όπου και θα εξεταστούν οι ελληνικές προτάσεις και η αντιπρόταση των θεσμών.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης