Υπό το βάρος των άδειων ταμείων της Συγγρού και του κόστους της διαδικασίας εκλογής να υπολογίζεται σε 800.000 έως 1.000.000 ευρώ, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ θα συνεδριάσει και πάλι σήμερα σε μία ύστατη προσπάθεια να «κλειδώσει» την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων. Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Τάσος Γαϊτάνης για τον Κυρικάκο Μητσοτάκη, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για τον Απόστολο Τζιτζικώστα και ο Στέφανος Σταμούλης για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι το κόμμα είναι υπερχρεωμένο προβληματίζει για τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων που υπολογίζονται σε 1.500, για τα τερματικά που θα στηθούν, αλλά και για το πόσες χιλιάδες θα είναι τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι. Αριθμοί που σχετίζονται άμεσα με το πόσοι πολίτες θα σπεύσουν να ψηφίσουν νέο πρόεδρο και ποιο είναι το αντίτιμο που θα καταβάλουν.

Αναμένοντας τις αποφάσεις της ΚΕΦΕ που θα ξεκινήσουν και τυπικά τις διαδικασίες για την πραγμάτωση των εκλογών και με ανοιχτές τις συζητήσεις για το debate στην ΕΡΤ, με τη διεξαγωγή του οποίου φαίνεται να συμφωνούν όλοι, οι υποψήφιοι «χτίζουν» την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει μέχρι στιγμής ανοιχτεί στην κοινωνία με συνεντεύξεις ή συγκεντρώσεις, υπό το βάρος της προετοιμασίας για την παρουσία του στη Βουλή το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων. Η αρχηγική του εμφάνιση, όμως και η οξεία αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμάται ότι εδραίωσε το θεσμικό του ρόλο και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα χαράξει στο τιμόνι του κόμματος με κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής τακτικής, ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εδώ και δύο εβδομάδες ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία με στοχευμένες επισκέψεις σε Cosco και ΕΒΕΠ αλλά πραγματοποιεί και ταξίδια εκτός συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Κύπρο όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα εγκαινιάσει απόψε στις 19.30 τα γραφεία του στην Αθήνα, στην οδό Πανεπιστημίου και απηύθυνε κάλεσμα με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Η προεκλογική του εκστρατεία θα συνεχιστεί με περιοδείες σε Πάτρα και Ημαθία. μακριά από το λεγόμενο “μακεδονικό μπλοκ” στο οποία έχει σίγουρη δυναμική.

Περιοδείες ανά την Ελλάδα ξεκινά και ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν με συνεργάτες του και τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης