Τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο «σκόπελος» της εφεδρείας -ζήτημα για το οποίο έχει εκφράσει ενστάσεις η ΔΗΜΑΡ- μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της διαδικασίας των ωριμάνσεων, εκτίμησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης δεσμεύθηκε ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία όρθια». «Στόχος», είπε, «είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος», για να τονίσει πως η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία, από τα μέτρα προσαρμογής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημέρωσε, επίσης, τους βουλευτές του ότι δεν έχει λάβει ακόμη από το οικονομικό επιτελείο το κείμενο με τα τελικά μέτρα που εισηγείται για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, ο Οδυσσέας Βουδούρης διένειμε επιστολή προς τους συναδέλφους του, εκφράζοντας ενστάσεις για το αν τα υπό απόφαση μέτρα συμβαδίζουν με το προγραμματικό πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν τα τρία κόμματα για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκτίμησε ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς, για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας», δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι διαφωνίες που έχει εκφράσει το κόμμα του για το θέμα της εφεδρείας δεν είναι ανυπέρβλητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση: «Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, υποστήριξε πως για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το Υπουργείο Οικονομικών για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος, δεν θα υπάρχει καμία μείωση» ανέφερε, ειδικά για τους ένστολους.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης