«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχω κανέναν λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο. Εγώ είχα απευθυνθεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν απολαύσει διακριτική μεταχείρηση όταν ο λαός στέναζε και τους ρώτησα: Όταν θα μαχόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, εσείς τι θα κάνετε; Με τίνος το μέρος θα είστε; Ήταν ένα ρητορικό ερώτημα» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Φιλοξενούμενη στην εκπομπή «Ακραίως» του Skai, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν έχει νομική υπόσταση.
«Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει έναν δρόμο άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20η Φεβρουαρίου».
«Δεν υπάρχουν ρήξεις και ρήγματα και καπετανάτα» είπε σχετικά με τις ενστάσεις της για τη συμφωνία στα κομματικά όργανα λέγοντας ότι είναι άστοχο να προσπαθεί να κάνει κάποιος ερμηνείες με βάση διαρροές. «Δεν έχω λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.
Αναφορικά με το Μνημόνιο σημείωσε: «Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής, ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου “με ένα άρθρο και ένα νόμο” είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη».
Όπως είπε «από το πρώτο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή ξεκίνησε το ξήλωμα του Μνημονίου» λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και η Βουλή διανύουν 100 μέρες και έχουν νομοθετηθεί πράγματα που δεν είχαν νομοθετηθεί την τελευταία πενταετία. Δυνάμεις αγωνίζονται για να μη φέρει η κυβέρνηση και να μην ψηφίσει η Βουλή άλλα μέτρα ανακούφισης. Υπάρχουν κάποιοι που διακαώς επιθυμούν να μπει ξανά Μνημόνιο. Δεν θα μπει ξανά».
Όσον αφορά στα αποθεματικά της Βουλής τόνισε: «Δεν μου έχει ζητηθεί να δώσω αποθεματικά της Βουλής. Εστάλη την Παρασκευή από τον κ. Μάρδα μία επιστολή την οποια μπορώ να ερμηνεύσω ως διερευνητική. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα μίας παραφιλολογίας που με θέλουν να βρίσκομαι σε σύγκρουση με την κυβέρνηση».
Για τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι «παραμένει στις δεσμεύσεις μας. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια αποτύπωση της πραγματικότητας για τον ΕΝΦΙΑ» συμπληρώνοντας ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Μίλησε ακόμα για «μιντιακή προπαγάνδα και επίθεση κατά της κυβέρνησης» ενώ άφησε αιχμές για φοροασυλία και διακριτική μεταχείριση καθεστωτικών ΜΜΕ. «Κάθε φορά που ανοίγω κάτι, σκάει και ένα λάστιχο σε βενζινάδικο» σχολίασε με νόημα.
«Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται, δεν κλονίζεται παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες εκείνων που έχουν συμφέροντα από τη συνέχιση του Μνημονίου. Η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε. Αν υπήρχε συμφωνία και σύγκλιση θα το ήξερε πρώτος ο ελληνικός λαός. Ο υπουργός Οικονομικών κάνει εκτιμήσεις μόνο για την πορεία των διαπραγματεύσεων» ανέφερε.
«Οι δανειστές δεν μπορούν να δεχτούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία» πρόσθεσε.«Με δημοκρατικές διαδικασίες θα εξεταστούν τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε για τη συμφωνία που θα συναφθεί, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι «dealer», αλλά πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί αυτούς που την εξέλεξαν. «Ο κ. Τσίπρας αποκλείεται να παραβιάσει με μια συμφωνία τη δημοκρατία» υπογράμμισε.