Στις 20.30 το βράδυ θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των συσκέψεων των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου με προφανή πλέον σκοπό όχι μόνο την επίλυση συνολικά του ζητήματος της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και την κατοχύρωση νέων κανόνων για την λειτουργία της κυβέρνησης καθώς και το πλαίσιο ενός επικείμενου ανασχηματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενοι του Μαξίμου αργά χθες το βράδυ προέβησαν σε σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις επικεντρώνοντας κυρίως στο θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης και δευτερευόντως στην ΕΡΤ. Μιλώντας σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «Ο πρωθυπουργός έχει κάνει ορισμένα βήματα προς τα εμάς, πρέπει να κάνει λίγα ακόμη» αφήνοντας να εννοηθεί – εμμέσως πλην σαφώς – ότι είναι ορατό το περιθώριο συνεννόησης.

Λίγο νωρίτερα κατά την διάρκεια των δηλώσεών του είχε αναφερθεί και στους εργαζόμενους σε αυτήν απαιτώντας την λειτουργία της χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες για το πλαίσιο συζήτησης που είχε προηγηθεί στο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λίγο νωρίτερα μπροστά από το Μαξίμου είχε δηλώσει πως η συζήτηση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «με πλήρη σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερο αυστηρός αλλά στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κινήθηκε και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος και αυτός αναφέρθηκε ελάχιστα στο θέμα της ΕΡΤ προβάλλοντας περισσότερο το ζήτημα του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, της επικαιροποίησης του κυβερνητικού προγράμματος και τους κανόνες λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος.

Στην Ιπποκράτους, πάντως, επισήμαιναν χθες βράδυ πως η τελική απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά και την σημερινή συνάντηση δεν επηρεάζεται από την συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα συζητήσει την ουσία του προβλήματος που ανέκυψε με την ΕΡΤ Α.Ε.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ συγκάλεσε την ολομέλεια του Σώματος προκειμένου να συζητήσει και να αποφανθεί επί της ουσίας σχετικά με την αίτηση αναστολής της ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορούσε την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε αλλά και των επιπτώσεων αυτής της απόφασης επί των εργασιακών σχέσεων. Η νέα απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να ανακοινωθεί είτε αργά σήμερα το βράδυ είτε την Παρασκευή το πρωί και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ακυρώνει την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου:

Οι δηλώσεις του κ.  Κουβέλη:

Διαβάστε επίσης: Παράταση της αγωνίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης