Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ανέφερε: «Η επόμενη μέρα έχει ξεκινήσει, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση. Ένας μαραθώνιος μόλις τελείωσε με επιτυχία, αλλά ήδη είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο μαραθώνιο».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί στην Αθήνα με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περνάμε στη φάση της απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας, γιατί χωρίς επενδύσεις στη χώρα δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του Eurogroup σημειώνοντας πως στα παρασκήνια της Συνόδου ακούγοντας θετικά σχόλια για τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

«Αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία για την Ελλάδα ταυτόχρονα γίνεται επιτυχία για την Ευρώπη» σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μόλις προλάβαμε» την παραμονή της χώρας το ευρώ, σημειώνοντας πως είναι πλέον βέβαιη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα χρήματα της δόσης που θα έρθουν στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η χώρα αποκτά μια μεγάλη ευκαιρία που πλέον είναι στο χέρι της να αξιοποιήσει.

«Για άλλους η δόση θα φέρει ανακούφιση άμεσα, για άλλους αργότερα, για άλλους απλά θα αλλάξει την ψυχολογία. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη δύσκολα θα μπορούσαμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης