Εντείνονται οι ανησυχίες στο Περού, έπειτα από τον εντοπισμό εκατοντάδων νεκρών δελφινιών και πελεκάνων στις ακτές του βόρειου τμήματος της χώρας, τις τελευταίες εβδομάδες. Συναγερμός έχει σημάνει και στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες ψάχνουν να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στον μαζικό θάνατο, με τις Αρχές να κάνουν έκκληση στον κόσμο να μην προσεγγίζει τις ακτές.

Το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας αποκλείει το ενδεχόμενο οι πελεκάνοι να είχαν προσβληθεί από κάποιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς ξεκίνησαν όλα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, στις ακτές του Βόρειου Περού άρχισαν να ξεβράζονται νεκρά δελφίνια. Καθημερινά οι θάνατοι πολλαπλασιάζονταν, φθάνοντας σχεδόν τους 900.

Υπήρχαν υποψίες ότι κάποιος ιός έχει προσβάλει τα δελφίνια, ενώ ένα άλλο ενδεχόμενο ήθελε τα θηλαστικά να πεθαίνουν εξαιτίας των σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων που πραγματοποιούνταν στην περιοχή από αμερικανικό όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές Αρχές έδωσαν τότε εντολή να διακοπούν οι έρευνες, εν μέσω φόβων ότι τα ηχητικά κύματα υψηλής έντασης θα σκότωναν περισσότερα κήτη.

Τώρα πια έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.200 νεκρά πτηνά και τα περισσότερα από αυτά είναι πελεκάνοι, με τις πρώτες αναλύσεις δειγμάτων να δείχνουν ότι τα πτηνά ήταν υποσιτισμένα, όμως οι υγειονομικές αρχές δεν θεωρούν πως αυτή ήταν η αιτία θανάτου τους.

Όπως και να έχει η κατάσταση, οι θάνατοι των δελφινιών και των πελεκάνων παραμένουν μυστήριο, με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ανά τον κόσμο να αναμένουν με ενδιαφέρον κάποια σαφή απάντηση για τα αίτια που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση, προκειμένου να βρεθεί μία αποτελεσματική λύση…

Παρακολουθήστε το σχετικό video

Διαβάστε επίσης: «Μείνετε μακριά από τις ακτές»
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 23:57

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης