Λάμπρος Παναγιώτου

Μάνα ακούς σε κάθε μέρος, μάνα ο γιος και ο μάνα ο γέρος… λέει εύστοχα ο ποιητής αλλά σε μια χώρα όπου κυριαρχούν ο παραλογισμός, ο οπορτουνισμός και ο τυχοδιωκτισμός, οι ποιητές και τα δημιουργήματά τους μπαίνουν στο περιθώριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νόμο που ισχύει από το Δεκέμβριο του 2012 έκοψαν το επίδομα τοκετού από τις γυναίκες ,αλλά και όσες μανούλες κατάφεραν να το πάρουν, τους το ζητάνε τώρα πίσω, κι αν δεν το κάνουν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των κατασχέσεων. Το θέμα έφερε στο φως η Βουλευτίνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία κάλεσε τον Υπουργό να πάρει πίσω το μεσαιωνικό μέτρο που στόχο έχει να σκοτώνει τη μητρότητα, ενώ παράλληλα του πρότεινε χωρίς δεύτερη σκέψη να συνεχίσει να δίνει το επίδομα των 900 Ευρώ, αυτή τη μικρή βοήθεια στην τεκνοποίηση.

«900 Ευρώ θα παίρνουν όσες γυναίκες γεννάνε στο σπίτι τους και δεν χρεώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία» αναφέρει ο βάρβαρος νόμος τον οποίο υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργίας.

«Κυρία συνάδελφε, ποιος από μας θα ήταν αντίθετος στην πλήρη προστασία της μητρότητας; Όλοι μάνες είχαμε και οι περισσότεροι από μας είμαστε γονείς. Όμως ,κάθε φορά η πολιτεία θεσπίζει κάποιους όρους και κάποιους κανόνες», διευκρίνισε ο Υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε Υπουργέ, ενοχοποιείτε γυναίκες για το δικαίωμά τους να παίρνουν αυτό το επίδομα. Και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ήταν διπλό επίδομα. Το επίδομα τοκετού ήταν πρώτον για να πληρώσουν ορισμένα ιατρικά έξοδα. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι τελείως δωρεάν. Οι αγρότισσες ,που είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ,πληρώνουν συμμετοχή 50% στον ΕΟΠΥΥ.Οι υπόλοιπες γυναίκες πληρώνουν συμμετοχή 30%.

Αυτό το επίδομα,λοιπόν,κάλυπτε τη συμμετοχή και,επίσης,ορισμένα έξοδα του νεογνού» του διεμήνυσε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Στου …Άδωνι την πόρτα όσα θέλεις βρόντα.

«Αν εσείς θέλετε να πείτε στην Κυβέρνηση ότι «πρέπει να δώσετε 900Ευρώ επίδομα τοκετού προνοιακά» θα κάνετε ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών. Αν,όμως,το πάρουμε από τον ΕΟΠΥΥ,ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει» είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και προκειμένου να καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ, ας καταρρεύσουν οι μανούλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης