Παύλος Κιρκασίδης 

Νέο σόου αποφάσισε να δώσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, χρησιμοποιώντας σκόπιμα εκφράσεις και διατυπώσεις οι οποίες, αφ’ ενός μεν γνώριζε καλά πως θα δημιουργήσουν για άλλη μια φορά θόρυβο γύρω από το όνομά της και αφ’ ετέρου που θα μπορούν εκ των υστέρων να «εξηγηθούν» ώστε να πειστούν για άλλη μια φορά όσοι την άκουσαν πως παρερμήνευσαν τα λεγόμενά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας την ρήση του αείμνηστου Σπύρου Μαρκεζίνη κατά την οποία «καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε ξεχνούν», αυτή τη φορά η Μαρία Ρεπούση επέλεξε να «χτυπήσει» σε άλλο ένα ευαίσθητο νεύρο των Ελλήνων, που είναι η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Με αφορμή την πρότασή της για μείωση των ωρών διδασκαλίας της στο «σύγχρονο Λύκειο», την αποκάλεσε «γλώσσα νεκρή», παραλληλίζοντάς την με τα Λατινικά. (…)

Τα πράγματα φυσικά, για άλλη μια φορά, εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει. Το όνομά της ξανακούστηκε και ξαναπεριφέρθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, για να επανέλθει -κατά την προσφιλή της τακτική- και να δώσει περαιτέρω «εξηγήσεις» και ίσως για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις όμως δεν ήρθαν μόνο από την κοινωνία αλλά και από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο ο οποίος με ευγενικό τρόπο της είπε (σε… ελεύθερη απόδοση), να …χαλαρώσει.

«Χρειάζεται νηφαλιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μη διστάζοντας να εκφράσει την σαφή διαφωνία του: 

«Δεν είναι νεκρή γλώσσα τα αρχαία ελληνικά, ενώ τα λατινικά πράγματι είναι», είπε, υποστηρίζοντας ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα «διδάσκεται, εξελίσσεται και είναι μια γλώσσα διαφορετική από τα λατινικά όσον αφορά την πορεία της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αρβανιτόπουλος όμως αναφέρθηκε και σε δημοτικιστές όπως ο Δελμούζος, υπενθυμίζοντάς της πως και εκείνος δίδασκε τα αρχαία ελληνικά,

«Όλα αυτά τα θέματα που είναι και ιδεολογικά φορτισμένα καλό είναι να τα αντιμετωπίζουμε με μια νηφαλιότητα και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες», είπε συγκεκριμένα, αδειάζοντάς την με ύφος ευγενικό, ένα ύφος όμως που, μια βόλτα στο διαδίκτυο, αποδεικνύει πως δεν το υιοθετεί το σύνολο της κοινωνίας, καθώς οι λέξεις με τις οποίες χαρακτηρίζεται η εν λόγω βουλευτής, δεν είναι και τόσο… κόσμιες. 

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα παραμένει και δεν είναι άλλο από το γιατί όταν το ΔΗΜΑΡ ήταν στην (συγ)κυβέρνηση, ψήφισε το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ενώ σήμερα στέκεται απέναντί του…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης