Η με δέλτα κεφαλαίο Δημοσιογράφος βγαίνει από το σπίτι της και μπαίνει στο νοικιασμένο Peugeot, το οποίο είναι παγιδευμένο. Η έκρηξη έκανε μικρά κομμάτια και την ίδια την Ντάφνι και το αυτοκίνητο. Μετά τη μαφιόζικη δολοφονία το μόνο που άλλαξε στο μικρό νησί, πιο μικρό και από τη δική μας Άνδρο, ήταν… 27 μήνες αργότερα να αντικατασταθεί ο επί 7 χρόνια πρωθυπουργός της Μάλτας, όταν έχασε την αρχηγία του κόμματος, του… φιλολαϊκού εργατικού κόμματος, τον Ιανουάριο του 2020, μετά από εσωκομματική εκλογή.

Βεβαίως στη Μάλτα παίζει η δημοκρατία, και η μικρή χώρα είναι μέλος της Ευρώπης, αλλά αποκαλύψεις δημοσιογραφικές δεν τις ανέχονται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Κόμματα και δικαιοσύνη κάνουν το κορόιδο, διότι όλοι είναι βουτηγμένοι στην παρανομία. Οι δε εκτός κόλπου βουλευτές θα εξαφανιστούν πολιτικά και επικοινωνιακά, αν κάνουν τη μαλακία να ζητήσουν να κινηθούν πραγματικά, όχι μουσαντένια, οι διαδικασίες και οι έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεκαετία του ’80 έγραφε ο αποδυτηριάκιας ότι η δωροδοκία στο ποδόσφαιρο αστράφτει και βροντάει όλο και περισσότερο όσο πάει κανείς στη μικρότερη κατηγορία. Οι Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί έχουν κάνει τις λαδιές τους, το ίδιο οι ΑΕΚτζήδες και οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά όλα αυτά είναι… ψιλά γράμματα σε σύγκριση με τις βρομιές στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τώρα, γιατί είναι πιο δύσκολο να γίνει η αλεπουδιά από μεγάλη ομάδα, ενώ άνετα αποφασίζεται στην ομάδα γειτονιάς, δεν είναι αυτονόητο μόνο στους έχοντες μυαλό γκαγκά.

Η πουστιά στην Αμερική και στην Γερμανία αν αποκαλυφτεί, τότε κάηκε το πράμα του πονηρού. Σε κάτι Ελλάδες και Μάλτες, δηλαδή στα μικρομάγαζα, θα κουκουλωθεί και το πιο ξεφωνημένο οικονομικό σκάνδαλο.

Κούκλα η Ντάφνι Καραουάνα Γκαλιζία είχε τρέλα στη δουλειά της. Ήταν δημοσιογράφος Δημοσιογράφος. Να, το ένα σκάνδαλο σε βάρος του πρωθυπουργού, να, το άλλο που ξεβράκωνε την αντιπολίτευση. Όλα με στοιχεία. Το νησί έχει λιγότερους από 500.000 κατοίκους και κάθε μέρα περισσότεροι από 450.000 Μαλτέζοι διάβαζαν τα ντοκουμενταρισμένα ρεπορτάζ της 53χρονης μητέρας τριών γιων Ντάφνι Καραουάνα, η οποία πιτσιρίκα είχε σπουδάσει σε μοναστήρι καθολικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί που θίγονταν από τις… ενοχλητικές αποκαλύψεις, την είχαν προειδοποιήσει. Μια της σκότωσαν το σκυλί, μια αποπειράθηκαν να κάψουν το σπίτι της. Άσε τις αγωγές που της έκαναν για να την ταλαιπωρήσουν. Ο διαπλεκόμενος πολιτικός δεν έχει άλλο τρόπο να αμυνθεί παρά να καταφύγει στη… δικαιοσύνη για να πουλήσει το παραμύθι ότι είναι καθαρός, ότι συκοφαντείται.

Η Ντάφνι δημοσίευε χαρτιά, αποδείξεις, π.χ., ότι ο πρωθυπουργός είναι μέσα σε τούτη την κομπίνα, η γυναίκα του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένη εκεί, σύμφωνα με το παγκόσμιο σκάνδαλο Panama Papers, o αρχηγός της αντιπολίτευσης χρηματίστηκε σ’ εκείνο το κόλπο, ο υπουργός οικονομικών τα έπαιρνε από την τάδε γερμανική εταιρεία κ.λπ.

Τελικά το Συμβούλιο της Ευρώπης ασχολήθηκε με τα σκάνδαλα που δημοσίευε η Δάφνη και έθεσε διορία τριών μηνών στην κυβέρνηση της Μάλτας να δώσει εξηγήσεις. Ποια ήταν η απάντηση της μαλτέζικης κυβέρνησης; Η μούγκα. Σαν να έλεγε στην Ευρώπη ο μαφιόζος πρωθυπουργός του νησιού «Μην ασχολείστε με… κουτσομπολιά».

Σαν σήμερα 16 Οκτωβρίου, το 2017, τη φάγανε τη Δάφνη. Με έκρηξη στο αυτοκίνητό της. Και άσε τους πονηρούς, από κοντά και οι αφελείς, να μιλάνε για… δικαίωση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης κι άλλα τέτοια σάπια του καιρού μας, για ιστορίες που δεν αλλάζουν τίποτα. Με τη δημοσιογραφία της Δάφνης, μάλλον με τη δολοφονία της δικαιώθηκε το σκοτεινό πρόσωπο του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού.

……………………………………………….

Το «Κρεμλίνο» του Παναθηναϊκού, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης