Του Κώστα Ιερίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ράλι ανόδου έκανε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 840,57 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 11,27%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 219,05 εκατ. ευρώ, ενώ η  ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρίσκεται στα 1,14320 δολάρια.

Την Τρίτη στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι 10,27% από 11,5% στο άνοιγμα των συναλλαγών, η απόδοση του 3ετους ομολόγου στο 17% από 20% στο άνοιγμα, η δε απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 13,5% από 15,4% στο άνοιγμα των συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνοδος του χρηματιστηρίου είναι αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, της στήριξης της Ευρώπης και των ΗΠΑ στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά και της σταδιακής εγκατάλειψης από την κυβέρνηση των πιο «ριζοσπαστικών» θέσεων.

Εάν η πρώτη εβδομάδα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε χαρακτηριστεί από το σκηνικό ρήξης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, χαρακτηριστικό της δεύτερης εβδομάδας, που ξεκίνησε χθες, είναι η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να «ρίξει γέφυρες» με τους δανειστές της.

Η σημερινή «έκρηξη» στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών αποδίδεται στην εκλογίκευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα και από την γνωστοποίηση του σχεδίου Βαρουφάκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που προτείνει ανταλλαγή ομολόγων και όχι «κούρεμα» χρέους, όπως ήταν η αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στην κατηγορία ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ του Zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης