Στη σύλληψη 60 αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για χρηματισμό από καρτέλ ναρκωτικών, προχώρησαν την Τρίτη οι Αρχές της Βραζιλίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες είχαν κατά καιρούς λάβει χρηματικά ποσά προκειμένου να κάνουν τα… στραβά μάτια στη διάρκεια ελέγχων σε αρκετές παραγκουπόλεις του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πώλησης όπλων σε κακοποιούς. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, 11 από τους αστυνομικούς φαίνεται πως είχαν στενές δοσοληψίες με την περίφημη συμμορία «Η Κόκκινη Διοίκηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της πόλης καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να μειώσουν τους δείκτες της εγκληματικότητας ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (2014) και των Ολυμπιακών Αγώνων (2016). Για τον σκοπό αυτό ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερες από 20 φαβέλες, με τις εικόνες από τις νυχτερινές επιχειρήσεις τεθωρακισμένων οχημάτων να κάνουν κατά διαστήματα τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη ενόψει των δημοτικών εκλογών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012, 07:38

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης