Έκανε χρήση κρακ και κοκαΐνης, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, κοιμόταν με ιερόδουλες (σ.σ.: τις οποίες πρώτα «πότιζε» με κόκα) και απειλούσε με σκιώδεις μεθόδους το προσωπικό του. Όλα τα παραπάνω τα έκανε, σύμφωνα με καναδικές εφημερίδες, ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργούσε επί μήνες η αστυνομία της πολιτείας του Οντάριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Globe and Mail», που επικαλείται μαρτυρίες πρώην συνεργατών του, ο δήμαρχος φέρεται να είχε τακτικά ερωτικές επαφές με ιερόδουλες, να έκανε χρήση του φαρμακευτικού σκευάσματος Oxycontin (σ.σ.: ένα ισχυρό παυσίπονο) και κοκαΐνης, ενώ αρκετές φορές οδηγούσε μεθυσμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εννέα υπάλληλοι που παραιτήθηκαν τον περασμένο Μάιο τον κατηγορούν ότι οι καταχρήσεις του επηρέασαν την απόδοσή του. Ένας από αυτούς δήλωσε ότι βρήκε ένα τσιγάρο μαριχουάνας στο γραφείο του, ενώ μια άλλη εργαζόμενη κατέθεσε ότι ο δήμαρχος της ζητούσε να αγοράσει βότκα δύο φορές την εβδομάδα. Όλοι συμφωνούν πως ο Φορντ τους επιτέθηκε και τους απείλησε ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο ίδιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα δηλώνοντας: «Είναι λυπηρό που θα πρέπει να κινηθώ δικαστικά, αλλά όλα είναι ψέματα», ενώ επισημαίνει πως «ξέρω ότι έκανα καλή δουλειά με την πόλη, γλύτωσα πολλά χρήματα από τους φορολογουμένους και έβαλα τον δήμο στον σωστό δρόμο. Θα συνεχίσω να το κάνω».

O εκκεντρικός δήμαρχος είχε παραδεχθεί πριν από μερικές ημέρες ότι έκανε χρήση ναρκωτικών κι απολογήθηκε για αυτό ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου. Υποστήριξε ότι δεν είναι τοξικομανής και ότι δεν χρειάζεται να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, το οποίο δεν επηρεάζει την άσκηση των καθηκόντων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίριαλ με τίτλο «Οι αμαρτίες του δημάρχου» συνεχίστηκε με βίντεο διάρκειας 80 δευτερολέπτων που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Toronto Star». Ο Φορντ εμφανίζεται ταραγμένος και επαναλαμβάνει μηχανικά ότι θέλει να σκοτώσει κάποιον. «Θα του κόψω τον λαιμό και θα του βγάλω τα μάτια!» λέει. Ο Φορντ βγήκε από το δημαρχείο για να ζητήσει και πάλι συγγνώμη. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω κάνει λάθη. Προφανώς, ήμουν πολύ μεθυσμένος» ανέφερε.

Αρνείται να παραιτηθεί και, αντιθέτως, ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014. Τυπικά, το δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο δεν μπορεί να «απολύσει» τον δήμαρχο, εκτός αν αυτός καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορντ, δεν δίστασε να αποδείξει για ακόμη μία φορά πόσο εκκεντρικός είναι και να… κυκλοφορήσει τον εαυτό του ως… πλαστική κούκλα. Η κούκλα «Ρόμπι Μπόμπι» πωλείται έναντι 14 ευρώ έκαστη και τα έσοδα από την πώληση των 1.000 κομματιών της θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης