Χωρίς τυμπανοκρουσίες και λαμπρές εκδηλώσεις η Β. Κορέα γιόρτασε την Τρίτη τα γενέθλια του ηγέτη της χώρας, Kim Jong-un, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

Ο Ανώτατος ηγέτης του Λαού και του Στρατού γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί το πότε τελικά έχει γεννηθεί. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως είναι γύρω στα 30 και τα γενέθλιά του δεν αποτελούν εθνική γιορτή σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του πατέρα του, Kim Jong-il και του παππού του και ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Β. Κορέας, Kim II-Sung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, φαίνεται πως οι κάτοικοι της Β. Κορέας είναι καλά ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς είναι τα γενέθλια του ηγέτη τους. Ένας ταξιδιώτης από την ασιατική χώρα βρέθηκε την Τρίτη στο Πεκίνο, δηλώνοντας πως είναι πολύ χαρούμενος για τα γενέθλια του Kim Jong-un. Την ίδια στιγμή το φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως ήταν αφιερωμένο σε αυτόν, με το κεντρικό άρθρο να έχει τίτλο «Ο Ηγέτης μας».

Σύμφωνα με το NHK, η επιλογή του Kim Jong-un να μην γιορτάσει με λαμπρότητα τα γενέθλιά του εντάσσεται στις προσπάθειες που κάνει για να δείξει ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα πρέπει να εστιαστεί στην ανόρθωση της καταβαραθρωμένης οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:
Όταν ο ηγέτης της Β. Κορέας συνάντησε τον… Rocky, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 00:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης