Την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με τις ομοσπονδιακές Αρχές των Η.Π.Α. για το μεταναστευτικό εξέφρασε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο νικητής των προεδρικών εκλογών του Μεξικού, υπογραμμίζοντας πως τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει να «περάσει» ο πρόεδρος Barack Obama και αφορούν σ’ έναν βαθμό στον τρόπο απόκτησης visa.

«Υποστηρίζουμε πλήρως την πρότασή σας. Θέλουμε να συνεισφέρουμε και να είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας», εξήγησε ο Enrique Pena Nieto, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 1η Δεκεμβρίου ο νικητής των προεδρικών εκλογών αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο πρόεδρο, Felipe Calderon.

«Η μεταρρύθμιση της μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα μας. Προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη και καλύτερη συνεργασία με το Μεξικό όσον αφορά στα συνοριακά προβλήματα καθώς και στα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Ό, τι συμβαίνει στο Μεξικό έχει αντίκτυπο στην κοινωνία μας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Η.Π.Α..

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης