Η μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία της τουρκικής αστυνομίας σχετικά με υποθέσεις διαφθοράς έληξε θριαμβευτικά χθες το βράδυ, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν επί ένα χρόνο άτομα της «αφρόκρεμας» της γείτονος χώρας, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι δωροδοκούνταν από κατασκευαστικές εταιρίες, έτσι ώστε να τους παρέχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Οι συλλήψεις φαίνεται πως έχουν υπερβεί τις 18, την ίδια στιγμή που η λίστα με τα ονόματα των ατόμων που αναζητούνται σχετικά με την υπόθεση, όλο και μεγαλώνει.

Η κατηγορία περί δωροδοκίας συμπληρώνεται με πληροφορίες που αναφέρουν την εμπλοκή των προσώπων σε ξέπλυμα χρήματος και λαθρεμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα ονόματα των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και αυτά τριών παιδιών, πρωτοκλασάτων υπουργών.

Οι υπουργοί αυτοί είναι οι Zafer Caglayan, υπουργός οικονομικών, Muammer Gulen υπουργός εσωτερικών και Erdogan Bayraktar υπουργός περιβάλλοντος.

Παράλληλα, κρατείται και ο Δήμαρχος της περιοχής Fatith, Mustafa Demir.

Η τοπική εφημερίδα «Radikal» αναφέρει πως ανάμεσα στους συλληφθέντες ξεχωρίζουν ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, Ali Agaoglou και ο επιχειρηματίας Reza Zarraba.

Ταυτόχρονα, έχουν συλληφθεί υψηλόβαθμα στελέχη της ημικρατικής τράπεζας Halkbank, όπως ο γενικός διευθυντής της, Süleyman Aslan.

Ακόμη, συνελήφθη και ο Osman Ağca, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας της οποίας οι κατασκευές θα επανεξεταστούν. 

Στο μεταξύ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την συλληφθείσα Baris Guler, κόρη του υπουργού εσωτερικών, την ώρα που εξερχόταν από νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκε σε εξετάσεις και οδηγούνταν στην ασφάλεια.

Δημοσίευμα της Ηurriyet
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν σήμερα ασχοληθεί εκτενώς με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Δημοσίευμα της Radikal
 

Επιμέλεια: Κλειώ Μπετσάκου

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τι κρύβεται πίσω από το μπαράζ συλλήψεων για διαφθορά;

Μπαράζ «βαρύγδουπων» συλλήψεων για διαφθορά στην Κωνσταντινούπολη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης