Νεκροί είναι τρεις ύποπτοι για σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης στη Ρωσία κατά την ημέρα του εορτασμού των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο), μετέδωσε το Ria Novosti.

Μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας έκαναν σήμα στον οδηγό ενός φορτηγού στην επαρχία Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία για να σταματήσει, με τους επιβαίνοντες στο όχημα να ανοίγουν πυρ κατά των αστυνομικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τρεις υπόπτους να πέφτουν νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός του φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία σύμφωνα με τις Αρχές της Ρωσίας προορίζονταν για επιθέσεις εναντίον εκκλησίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Συνηθισμένα τα βουνά…

Η επαρχία Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία, βρίσκεται δυτικά της Τσετσενίας, κατοικείται ως επί το πλείστον από μουσουλμανικό πληθυσμό, αλλά υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη χριστιανική μειονότητα. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία κατά διαστήματα βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενα βίας από ένοπλες ομάδες που στόχο έχουν τη δημιουργία μιας αυτόνομης οντότητας στα σύνορα με τη Γεωργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από επιδρομή των δυνάμεων Ασφαλείας σε κατοικία στην πόλη Ναλσίκ. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ όταν οι ένοπλοι που βρίσκονταν μέσα, αρνήθηκαν να παραδοθούν. Τον Φεβρουάριο του 2011 μαχητές ισλαμικής οργάνωσης πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τουριστικά χειμερινά θέρετρα της επαρχίας, με τη Μόσχα να τις αντιμετωπίζει ως πιθανή προετοιμασία για ανάλογες ενέργειες στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι (2014).

Οι ένοπλες ομάδες που δρουν σε επαρχίες του βόρειου Καυκάσου (Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία, Νταγκεστάν, Ινγκουσετία, Τσετσενία) αποτελούν βασικό «πονοκέφαλο» για το Κρεμλίνο, ενόψει της Ολυμπιάδας στο διάσημο τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, παρακολούθησε τη λειτουργία των Χριστουγέννων (περίπου 300 χλμ. δυτικά της επαρχίας Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία).

Διαβάστε επίσης:
Προετοίμαζαν επιθέσεις στους Χειμερινούς του Σότσι, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, 03:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης