Με αίμα βάφτηκε την Τετάρτη κεντρικό σημείο της πόλης Μακχακάλα στην επαρχία του Νταγκεστάν, όταν ένας βομβιστής ανατινάχθηκε σε υπαίθρια αγορά, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, με το σημείο να γεμίζει από ασθενοφόρα και περιπολικά της Αστυνομίας. Οι βομβιστικές επιθέσεις σε αυτό το τμήμα του Καυκάσου είναι αρκετά συχνές, προβληματίζοντας το Κρεμλίνο, το οποίο έχει αναλάβει να διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Σότσι 2014). Τα μέτρα Ασφαλείας είναι δρακόντεια στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αρκετά συχνά γνωστοποιείται πως η Αστυνομία κατάφερε να ματαιώσει προγραμματισμένες επιθέσεις κατά κυβερνητικών στόχων ή απλών πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου υπάρχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, με τις αποσχιστικές τάσεις να είναι μεγάλες και τη «ρωσική» αρκούδα να απαντά με τη «δύναμη των όπλων» σε οποιονδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εδαφική ακεραιότητα ακριτικών περιοχών της χώρας. Σε διαφορετικό συμβάν, τρεις αστυνομικοί έπεσαν νεκροί και δύο ακόμα τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστων στο Μπούινασκ, άλλη μεγάλη πόλη στο Νταγκεστάν.

Το συγκεκριμένο γεωγραφικό τμήμα της Ρωσίας, που «βρέχεται» από την Κασπία, βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος λόγω των πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη. Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας εκ των δύο βασικών υπόπτων είχε ταξιδέψει δύο φορές στο Νταγκεστάν και οι αξιωματούχοι του FBI εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήρθε σε επαφή εκεί με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τα παιδιά των Μουτζαχεντίν, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, 16:30
Ρωσία: Νεκροί τρεις ύποπτοι για σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 00:56

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης