Η νέα πρόεδρος της Ν. Κορέας δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο της και ξεκαθάρισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πανέτοιμες να προστατέψουν τους πολίτες από ενδεχόμενη επίθεση της Β. Κορέας.

«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον της Ν. Κορέας και των πολιτών της, θα πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην αρχή και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε τη Δευτέρα στη διάρκεια συνεδρίασης με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης η Park Geun-hye.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοποθέτηση της έγινε λίγη ώρα μετά τις εξαγγελίες της Πιονγκγιάνγκ ότι θα συνεχίσει την αποστολή δορυφόρων στο Διάστημα και τις δοκιμές πυρηνικών όπλων. Όπως έγινε γνωστό, οι Η.Π.Α. έστειλαν στην Κορεατική πολεμικά αεροσκάφη «B-22 Stealth» στο πλαίσιο των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων με την κωδική ονομασία «Foal Eagle», παρά τις προειδοποιήσεις της Β. Κορέας για άμεση απάντηση σε κάθε προκλητική ενέργεια. Η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική συνεχίζεται, με την Πιονγκγιάνγκ να τραβάει, όσο μπορεί, το σκοινί και να απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα και βομβαρδισμό ακόμα και τις Η.Π.Α..

«Πηγή ζωής για το έθνος η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων»

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Β. Κορέας, Kim Jong-un, ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα διατηρήσει ενεργό το πυρηνικό της οπλοστάσιο, επιδιώκοντας περαιτέρω ανάπτυξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια ομιλίας του, η οποία και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο γιος του εκπλιπόντα Kim Jong-il εξήγησε πως η χώρα του βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου και κατηγόρησε τις Η.Π.Α. ότι επιθυμούν να ανατρέψουν το καθεστώς και να προχωρήσουν στον πυρηνικό αφοπλισμό της. Παράλληλα, φρόντισε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ν. Κορέα στη διάρκεια των οποίων θα υπάρχει συμμετοχή και βομβαρδιστικών «F-22 Stealth».

Η ομιλία δόθηκε ενώπιον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, οργάνου που συνεδρίασε για πρώτη φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια.

«Το δικαίωμα της χώρας στα πυρηνικά όπλα είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν εξαγοράζεται ούτε για δισ. δολάρια. Η Β. Κορέα θα συνεχίσει τις εκτοξεύσεις δορυφόρων και θα κατασκευάσει πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ενέργειας», πρόσθεσε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας μέσω του εστιασμού στην αγροτική οικονομία και την ήπια εκβιομηχάνιση που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης:
Η.Π.Α.: Αποστολή μαχητικών «F-22 Stealth» στη Ν. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013, 02:34
«Σκληρή γραμμή» από τη νέα πρόεδρο της Ν. Κορέας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013, 07:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης