Την εντατικοποίηση των ερευνών για τις καταγγελίες όσον αφορά στην παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου από τις δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας, ζήτησαν την Πέμπτη οι Η.Π.Α. από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας ανεξάρτητης επιτροπής που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, υπάρχουν περιπτώσεις χρήσης «άσκοπης βίας» από μέλη της Αστυνομίας και του Στρατού καθώς και «βασανισμοί πολιτικών κρατουμένων» στη χώρα του Αραβικού Κόλπου. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία ανάγκασαν λίγη ώρα αργότερα, τον βασιλιά Hamad bin Isa Al Khalifa να ανακοινώσει ότι «οι καταγγελίες θα εξεταστούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επισημαίνονται στην έρευνα και ζητάμε από την κυβέρνηση και όλα τα μέλη της κοινωνίας του Μπαχρέιν να διεξάγουν συστηματικές έρευνες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της έκθεσης αποτελούν ιστορική ευκαιρία για τον λαό του Μπαχρέιν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σταθερό και λειτουργικό κράτος», τόνισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Hillary Clinton.

Διαβάστε επίσης:
«Υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, 04:09

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης