Τριάντα μήνες μετά την ήττα του από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο δεξιός Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να κάνει σήμερα, πλην εκπλήξεως, το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, κερδίζοντας την ηγεσία του σχηματισμού του, του UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Τα 268.000 μέλη αυτού του μεγάλου συντηρητικού κόμματος καλούνται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στο Ίντερνετ, από χθες, Παρασκευή, το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), για να εκλέξουν τον αρχηγό τους. Αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει μόνο σε ό,τι αφορά το ποσοστό συμμετοχής και το ποσοστό του νικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οπαδοί του Σαρκοζί, ο οποίος τον Ιανουάριο κλείνει τα 60, ονειρεύονται ένα ποσοστό άνω του 70% και δεν θέλουν ούτε να σκέπτονται πως ο υποψήφιός τους θα μπορούσε να χρειαστεί ένα δεύτερο γύρο για να κερδίσει τους δύο αντιπάλους του, τον Μπρουνό Λε Μερ και τον Ερβέ Μαριτόν. Ο πρώτος, 45 ετών, πρώην υπουργός Γεωργίας του Σαρκοζί και ανερχόμενος αστέρας της νέας γενιάς του κόμματος, διεξήγαγε εντούτοις την καλύτερη εκστρατεία, σύμφωνα με σχεδόν τους μισούς από τους Γάλλους.

Η προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου έδειξε πως δυόμισι χρόνια υποχρεωτικής συνταξιοδότησης δεν στρογγύλεψαν τις γωνίες μιας προσωπικότητας που εξακολουθεί να διχάζει έντονα, προκαλώντας λατρεία ή απόρριψη.

«Όσο περισσότεροι ψηφίσετε, τόσο περισσότερο ισχυρός και νομιμοποιημένος θα είμαι», επαναλάμβανε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε ανά τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης