Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί έπειτα από την αιματηρή ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Άμπκουα στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο δράστης, ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι νεκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προς το παρόν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των δέκα νεκρών και επτά τραυματιών» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Τζον Χάνλιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο δράστης της επίθεσης περιλαμβάνεται στους δέκα νεκρούς.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Άμπκουα και ήταν κάτοικος της περιοχής. Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά, αλλά η μια πρόχειρη έρευνα στο blog που διατηρούσε κατεδεικνύει πως ενδιαφερόταν για τις λεπτομέρειες αντίστοιχων επιθέσεων σε σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές του CBS News, τέσσερα όπλα βρέθηκαν στον τόπο της επίθεση, τρία πιστόλια και ένα τουφέκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σερίφης Χάνλιν διευκρίνισε ότι ο δράστης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης εκτέλεσε μεθοδικά τα θύματά του περνώντας από τάξη σε τάξη και ανοίγοντας πυρ.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας δεν αρκούν», δήλωσε ένας οργισμένος Μπαράκ Ομπάμα. «Έχει γίνει ρουτίνα», είπε καλώντας το Κονγκρέσο να εισαγάγει νομοθεσία ελέγχου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης