Το πολεμικό ναυτικό της Χιλής ανακοίνωσε ότι τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής και ήταν ύψους 0,7 του μέτρου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους εφόσον το επιθυμούν. Νωρίτερα οι Αρχές είχαν δώσει εντολή για εκκένωση των παράκτιων περιοχών, αφού εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, που επισκεπτόταν την πληγείσα από τον χθεσινό σεισμό περιοχή απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο της στην πόλη Αρίκα όπου διέμενε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ στο ανθρακωρυχείο Cerro Colorado της περιοχής Rio Tinto (ανατολικά του Ικίκε) βρίσκονται εγκλωβισμένοι 30 ανθρακωρύχοι ενώ σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να τους απεγκλωβίσουν, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα σημειώθηκαν 4 ισχυροί σεισμοί στην εν λόγω περιοχή. Η ισχύς του ήταν κατά χρονική σειρά, 6.4, 7.6, 5.6, 5.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση για τσουνάμι – Σεισμός 7,6 ρίχτερ στη Χιλή

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης