O δράστηςΠυρ άνοιξε ένας ένοπλος μασκοφόρος και σκότωσε 12 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε 50, στη διάρκεια προβολής της νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν, «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα στο Ντένβερ των ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KOA επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία ονομάζεται Τζέιμς Χολμς, είναι 24 ετών και κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Εισήλθε στον κινηματογράφο φορώντας μαύρα και αντιασφυξιογόνα μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ότι ένας άγνωστος άνοιξε πυρ στη διάρκεια προβολής της ταινίας σε αίθουσα εμπορικού κέντρου στο προάστιο Ορόρα και στη συνέχεια πέταξε κάτι το οποίο ήταν πιθανόν δακρυγόνο.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας έκαναν λόγο για 30 με 40 τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο 24χρονος έχει συλληφθεί απο τις Αρχές σε ένα κοντινό πάρκινγκ, χωρίς να φέρει αντίσταση.

Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκαν δυο πιστόλια, με τις αστυνομικές αρχές να θεωρούν ότι ενδεχομένως να εγκατέλειψε και άλλα όπλα μέσα στον κινηματογράφο. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι έχει εκκενωθεί η πολυκατοικία όπου διέμενε ο 24χρονος ύποπτος, αφού είπε στους αστυνομικούς ότι υπάρχουν εκρηκτικά στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως, μετά από έρευνα δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Σήμερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε την εντολή με ένα διάταγμά του «να κυματίζουν για έξι ημέρες μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια, τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές», δηλαδή μέχρι και την 25η Ιουλίου, στη μνήμη των θυμάτων. Το ίδιο, όπως διευκρινίστηκε, «ισχύει και για τη σημαία των πολεμικών πλοίων των Ηνωμένων Πολιτειών». Ο πρόεδρος Ομπάμα διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία που έκανε στη Φλόριντα (όπως και ο αντίπαλός του, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ) και ήδη βρίσκεται στο Λευκό Οίκο.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα- Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης