Σοκ έχει προκαλέσει στη γειτονική Αλβανία η μαφιόζικη εκτέλεση του Αρτάν Σάντο, ιδιοκτήτη της αλβανικής τράπεζας «Credins» και συνιδιοκτήτη τριών τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν γύρω στις 9.30 το πρωί όταν άγνωστοι με κουκούλες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πλησίασαν το θύμα και το πυροβόλησαν έξι φορές, λίγα μόλις μέτρα έξω από το γραφείο του, στην πολυτελή συνοικία Bllok της αλβανικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τη στιγμή της δολοφονίας στο σημείο υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ αυτών και ο ιδιοκτήτης ενός ανθοπωλείου.

Οι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι οι δράστες είχαν συγκεκριμένο στόχο και ότι έβαλαν εναντίον του επιχειρηματία με πιστόλι, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Balkanweb.com, η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δύο άντρες ήταν 500 κυβικά και τα δύο τελευταία ψηφία της πινακίδας ήταν «09».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική θεωρείται και η μαρτυρία ενός εργαζομένου σε εταιρεία σεκιούριτι που περιφρουρούσε την τράπεζα Credins. Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγο πριν το μακελειό, ο Σάντο συνομίλησε με τους δολοφόνους του.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν επιστρατεύσει ελικόπτερα και να προβαίνουν συνεχώς σε ελέγχους.

Ποιος ήταν ο Αρτάν Σάντο

Ο 58χρονος επιχειρηματίας που εκτελέστηκε σήμερα το πρωί ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ήταν πολύ γνωστός στην Αλβανία ως ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης τραπεζών και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ήταν μέτοχος μεταξύ άλλων στα κανάλια Scan TV, News 24, στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare και στην ιστοσελίδα Balkanweb.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης