Έκλεισαν σήμερα όλα τα καταστήματα πώλησης ζωντανών πουλερικών στις αγορές της Σανγκάης, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών, που προκάλεσε πρόσφατα στην Κίνα τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Τέσσερα από τα θύματα κατοικούσαν στη Σανγκάη, ενώ στην πόλη Χανγκζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζετζιάνγκ, όπου καταγράφηκαν οι άλλοι δύο θάνατοι, οι Αρχές προχώρησαν στη θανάτωση πουλερικών σε αγορά της πόλης όταν εντοπίστηκε ο ιός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι ένα από τα δύο θύματα είχε προμηθευτεί πουλερικά από τη συγκεκριμένη αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανατολική Κίνα έχουν εντοπιστεί συνολικά 16 κρούσματα της νόσου από το συγκεκριμένο στέλεχος, για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Την Παρασκευή περισσότερα από 20.000 πτηνά θανατώθηκαν σε αγορά προαστίου της Σανγκάης όταν εντοπίστηκε το στέλεχος του ιού σε περιστέρια, ενώ οι Αρχές της μεγαλούπολης των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων απαγόρευσαν τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από άλλες περιοχές της Κίνας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου, οι πτηνοτρόφοι και οι έμποροι πουλερικών πρόκειται να αποζημιωθούν.

Οι Αρχές, πάντως, επέτρεψαν να συνεχιστεί η πώληση αβγών, ακόμα και περιστεριών, καθώς και φρέσκων ή καταψυγμένων πουλερικών, συνιστώντας βέβαια στους πολίτες να τα καταναλώνουν μόνο εφόσον έχουν ψηθεί καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κλείνει προσωρινά η Σανγκάη τις αγορές ζωντανών πουλερικών, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 12:09

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης