Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και ο επικεφαλής της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), γνωστός ως Τιμολέον Χιμένες ή «Τιμοσένκο», μεταβαίνουν σήμερα Τετάρτη στην Αβάνα της Κούβας για μια «συνάντηση-κλειδί», ανακοίνωσε ο αρχηγός του κράτους της Κολομβίας, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησής του με τους αντάρτες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Θα κάνω έναν σταθμό στην Αβάνα για μια συνάντηση-κλειδί με τους διαπραγματευτές ώστε να επιταχυνθεί το τέλος της σύρραξης. Η ειρήνη είναι κοντά», έγραψε ο Σάντος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ο Σάντος αναμένεται κατόπιν να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του κράτους της Κολομβίας μεταβαίνει στην Αβάνα από την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, πριν από τρία χρόνια, ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία της κυβέρνησής του και στελέχη των FARC, της μεγαλύτερης οργάνωσης ανταρτών της λατινοαμερικάνικης χώρας, η οποία μετράει περίπου 7.000 μαχητές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μπογοτά.

Ο αρχηγός των FARC, ο Τιμολέον Χιμένες ή «Τιμοσένκο», αναμένεται επίσης εντός της ημέρας στην Αβάνα για να συμμετάσχει σε μια συνάντηση των διαπραγματευτών, σύμφωνα με μια πηγή στις τάξεις των ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης