Έξι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ηφαίστειο της ανατολικής Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο βουνό Rokatenda, στο μικρό νησί Palue, με αποτέλεσμα η λάβα να φτάσει σε κοντινή παραλία σκοτώνοντας τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψους 875 μέτρων ηφαίστειο παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα από τον Οκτώβριο του 2012 και για αυτό τον λόγο είχε τεθεί υπό την επιτήρηση των ειδικών Αρχών που απαγόρευαν την πρόσβαση από τους πολίτες σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από τον κρατήρα.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Ροκατέντα που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, στο νησί Πάλουε, στην επαρχία της Ανατολικής Νουσατενγκάρα, όπως δήλωσε ο Πούρουο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 10.000 άνθρωποι κατοικούν στην ζώνη του ηφαιστείου που κρίνεται επικίνδυνη και περισσότεροι από 2.700 απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

«Η κυβέρνηση της Ινδονησίας παρέχει 1,5 εκατομμύριο δολάρια για την μετεγκατάσταση του πληθυσμού που επλήγη από την έκρηξη του ηφαιστείου», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης