Για ορισμένα παιδιά στην Ινδονησία η απόσταση που τα χωρίζει από το σχολείο μπορεί να είναι λιγότερη από το μήκος μιας μικρής γέφυρας. Μόνο που σε αρκετές περιπτώσεις η τελευταία απουσιάζει, με αποτέλεσμα οι μαθητές είτε να αναγκάζονται να περπατούν πολλά χλμ. προκειμένου να παρακάμψουν το… εμπόδιο είτε να κολυμπούν κάθετα, με κίνδυνο της ζωή τους, ποταμούς που συναντούν στον δρόμο τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στο δυτικό τμήμα του νησιού Ιάβα όπου κατά μέσο όρο οι μαθητές χάνουν δύο ημέρες παρακολούθησης κάθε εβδομάδα λόγω των πλημμύρων που προκαλούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έβρεχε πολύ και το ποτάμι υπερχείλισε. Δεν μπορούμε να πάμε στο σχολείο. Είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να πνιγούμε», αναφέρει η Titin Kartina.

Συνειδητοποιώντας πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να λύσει το πρόβλημα, μια ομάδα εθελοντών έχει θέσει ως στόχο την ανέγερση 100 γεφυρών στην ευρύτερη περιοχή.

«Ο καλύτερος τρόπος για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην κυβέρνηση είναι να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να τους δείξουμε τί θα έπρεπε να έχουν κάνει», εξηγεί ο Arif Kirdiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαδηλώσεις με πανό στους δρόμους δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν ακούν ποτέ», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
To επικίνδυνο ταξίδι της μάθησης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, 04:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης