Αποδεκτό έκανε η Δαμασκός το σχέδιο του Κόφι Ανάν για τερματισμό της αιματοχυσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου.

«Η κυβέρνηση της Συρίας με επιστολή της προς τον ειδικό απεσταλμένο Κόφι Ανάν αποδέχθηκε το σχέδιο των έξι σημείων, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.» ανακοίνωσε ο Αχμάντ Φάουζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη έρχεται μετά την άφιξη του Κόφι Ανάν στο Πεκίνο, ταξίδι που έγινε με στόχο να αναζητήσει την υποστήριξη της Κίνας στις προτάσεις του.

Ο κ. Ανάν αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Γουέν Τζιαμπάο, ενώ προηγήθηκαν συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στη Μόσχα, ο Κόφι Ανάν επισήμανε ότι, αν και δεν υπάρχει προθεσμία για τον τερματισμό της κρίσης, θα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. Πάνω απ’ όλα, τόνισε, η κυβέρνηση τη Συρίας και η αντιπολίτευση θα πρέπει να αρχίσουν πολιτικό διάλογο, ώστε να τερματίσουν την κρίση ειρηνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο σχέδιο του Κόφι Ανάν για τη Συρία και στην εγκαθίδρυση στη Δαμασκό μιας «νόμιμης» κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης