Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση των Σομαλών εξτρεμιστών έκρουσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, o David Cameron ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πως «η απειλή των Σομαλών οι οποίοι εντάσσονται σε ένοπλες οργανώσεις είναι πραγματική στη Βρετανία», εξηγώντας ότι θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Μια ημέρα πριν τη διεθνή διάσκεψη για την Σομαλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης εξέφρασε την ανησυχία του από ενδεχόμενο επηρεασμό των νέων στη Βρετανία από τη δράση των Σομαλών εξτρεμιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φοβάμαι ότι οι νεαροί Βρετανοί, σομαλικής καταγωγής επηρεάζονται από την προπαγάνδα των ισλαμιστών, μελών της Αλ Σαμπάμπ, οι οποίοι διεξάγουν πόλεμο κατά της εύθραυστης μεταβατικής κυβέρνησης της Σομαλίας. Η απειλή βασίζεται στο ότι οι μαχητές της οργάνωσης έχουν ταχθεί στο πλευρό της αλ Κάιντα και πιστεύουν στον βίαιο ιερό πόλεμο όχι μόνο στη Σομαλία, αλλά και έξω από αυτήν», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης