Η Αίτνα είναι το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη και όπως φαίνεται και από το video που ακολουθεί, φροντίζει και με το παραπάνω να επιβεβαιώνει τη φήμη της σε κάθε ευκαιρία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στον κρατήρα της, με σειρά εκρήξεων να σημειώνονται. Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την Πέμπτη η στάχτη έφθασε σε ύψος περίπου τα 2.900 μέτρα. Ωστόσο, παρά το πυκνό σύννεφο που δημιουργήθηκε, δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα στο γειτονικό αεροδρόμιο της Κατάνια, ενώ οι τοπικές Αρχές δεν προχώρησαν σε καμία εκκένωση χωριού ή κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αίτνα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Σικελίας και είναι τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον Βεζούβιο. Έχει ύψος 3.350 μ. και η πρώτη καταγεγραμμένη έκρηξη τοποθετείται στο 1.500 π.Χ.. Η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρείται κατά καιρούς δεν εμποδίζει τους κατοίκους της περιοχής να εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητες της λάβας, η οποία μετά το πέρασμά της καθιστά εξαιρετικά εύφορο το έδαφος, ιδανικό για καλλιέργεια.

Διαβάστε επίσης:
Η Αίτνα «βρυχάται», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013, 03:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης