Τη δέσμευσή της για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε αεροσκάφη της, τύπου «787 Dreamliner», εξέφρασε η κατασκευάστρια «Boeing».

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο γενικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας εξήγησε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α. (FAA) προκειμένου να δοθούν όλες οι απαντήσεις το συντομότερο δυνατόν, υπογραμμίζοντας πως οι δυσλειτουργίες στα συστήματα των αεροσκαφών, με αποκορύφωμα τις… ελαττωματικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, δεν έχουν «κλονίσει» την εμπιστοσύνη της εταιρείας για το «Dreamliner».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σίγουροι πως το “787” παραμένει ένα ασφαλές μέσο. Θα προχωρήσουμε σε όλα τα απαραίτητα βήματα μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να παρέχουμε όλες εκείνες τις διαβεβαιώσεις στους πελάτες μας και στο επιβατικό κοινό αναφορικά με την ασφάλεια των “787” έτσι ώστε αυτά να δοθούν εκ νέου σε χρήση», τόνισε ο Jim McNerney.

«Η Boeing εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τον αντίκτυπο που είχαν τα πρόσφατα γεγονότα στο πρόγραμμα των πελατών της καθώς και για την ταλαιπωρία με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η FAA ζήτησε τη διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων σε όλα τα αεροσκάφη «787» που χρησιμοποιούν αμερικανικές εταιρείες (απόφαση που αφορά ουσιαστικά μόνο στην «United Airlines»), δίνοντας έμφαση στους ηλεκτρονικούς συσσωρευτές ιόντων λιθίου, ανακοινώνοντας παράλληλα τη ματαίωση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων με αυτά μέχρι νεωτέρας.

Διαβάστε επίσης:
«Καθηλωμένα» μέχρι νεωτέρας τα αεροσκάφη, τύπου «787 Dreamliner», στις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, 02:28

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης