Η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε, σήμερα, ότι απέστειλε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στη γειτονική Μαυριτανία ασκώντας πίεση στην κυβέρνησή της να εκδώσει τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της εποχής Καντάφι, Αμπντάλα αλ- Σενούσι, 62 ετών.

Παράλληλα, η Ιντερπόλ δημοσιοποίησε σήμερα την έκδοση «Κόκκινου εντάλματος σύλληψης» (του υψηλότερου δυνατού) σε βάρος του ανωτέρω. Διευκρινίστηκε η κοινοποίηση του εντάλματος αυτού στις μαυριτανικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, ο αλ-Σενούσι έφθασε αεροπορικώς στη Μαυριτανία, από το Μαρόκο. Συνελήφθη, αμέσως.

Η κράτησή του παρατείνεται στο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Μαυριτανίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας Νουαξότ.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν πολλές διπλωματικές πηγές, που συμβουλεύθηκε το Ρόιτερς, διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς «είχε στην κατοχή του πλείονα πλαστά διαβατήρια». Όμως, στις αρχές της Μαυριτανίας ο αλ-Σενούσι πρώτα έδωσε ένα διαβατήριο του Μαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αλ-Σενούσι αντιμετωπίζει κατηγορητήριο ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης καθώς επίσης και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) του ΟΗΕ.

«Μαυριτανικό δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει, πού κατά προτεραιότητα πρέπει να εκδοθεί ο αλ-Σενούσι», δήλωσε στο Νουαξότ μια νομική πηγή ειδική στις εκδόσεις καταζητούμενων, μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης